ברפואה היהודית מסמל המלח את אחדות ההפכים. מקור המלח הוא המים, כמו למשל מי הים, או אפילו ים המלח, אך בצורתו הגבישית הוא חומר שורף כמו אש. המלח מכיל את שני היסודות ההפכיים מים ואש ומחבר ביניהם לגילוי המקור האחד. המלח הוא אחד מיסודות החיים אך יש לו גם השפעה הפוכה ואם יזרה באדמה, תאבד חיותה ולא תוכל להצמיח כאדמה עקרה. המלח עצמו אינו מאכל אך הוא נותן טעם במאכלים ומשמרם. רבי שלמה אפרים מלונטשיץ המכונה על שם פירושו על חמישה חומשי תורה "הכלי יקר" (מאה ה-17) אומר כי המלח נברא כדי להמליך את הקב"ה על כל ההפכים הנראים בעולם. הפכים אלה גרמו לרבים לצאת למינות ולומר שמהחלק האחד לא יצאו שני הפכים. והנה המלח יש בטבעו דבר והפכו: כי יש בו כח האש והחמימות ותולדת המים, עד שאמרו חכמי הקבלה שהוא כנגד מידת הדין ומידת הרחמים ועל כן נקרא ברית אלקיך – להשליטו על כל ההפכים. ועל כן בריאות הנפש תלויה בהבנה ובהסכמה שלמרות נפשנו כוללת כוחות מנוגדים והפוכים זה מזה, הם נבראו על ידי האחד, היחיד והמיוחד, שמגלה את מלכותו דרך כל הניגודים וכל ההפכים. מלח מהווה את היסוד המהותי ביותר בגופנו והוא מהווה את הבסיס לחיים, לבריאות ולחיוניות שלנו. בני אדם יכולים לשרוד ברעב ללא מזון וללא מים ואפילו 4 דקות ללא חמצן אך לא יכול להתקיים ללא מלח, אפילו לא שניה אחת. גם כל תא בגוף מכיל מלח ומינרלים בסיסיים החיוניים לקיומו של התא. המלח ועוד מינראלים נחוצים לתהליך התחדשותם ולחילוף חומרים תקין של כל התאים בגוף האדם וחוסר איזון או מחסור בהם עלולים לגרום להתפתחותן של מחלות קשות. חוסר ברזל גורם לאנמיה ורמות סידן נמוכות עלולות לגרום לחולשה בעצמות. הצורן למשל, מסייע בניקוז פצעים מוגלתיים וחוסר במגנזיום עלול לגרום להתכווצויות ולחולשת שרירים וגם לעווית "תיקים", ולהתכווצויות כואבות אצל נשים בזמן המחזור והאבץ אף הוא חשוב לפוריות הגבר והפרזה במשגל עלולה לגרום למחסור באבץ.

העובדה שאיברי הגוף תלויים במרכיבים לא אורגניים (כמו לדוגמא המלחים) השפיע רבות על הרופא ההומאופט ד"ר היינריך שוסלר, יליד 1821 שחקר את הקשר בין המלחים (מינראלים) בגוף האדם והשפעותיהם על הבריאות. הוא גילה שמחסור במלחים גורם לתפקוד מערכתי לא תקין ולמחלות. מחקריו מוכיחים כי התהוות המחלה וסיכויי ההחלמה תלויים מחלות תלוי ברמת איזון המלחים והמינרלים החיוניים לקיום תאי הגוף.

בשנת 1873 הוא פרסם בפעם הראשונה תוצאות מחקרו אודות 12 המינרלים הבסיסיים מהם מורכבים התאים. בנוסף, המשיך בפרסום סדרת מאמרים על הדרך הטבעית לרפואה ובריאות באמצעות מלחי רקמות מינרליים. מחקריו מגלים כיצד יש לרקוח את 12 המלחים (התרכובות) שזיהה וכהומאופט רקח את תרכובות המלחים בשיטה ההומאופטית. המלחים ממוספרים מהספרה 1 עד 12 ומסייעים בהצלחה רבה לחיזוק הבריאות ולהחלמה ואין סכנה בלקיחתם היות והגוף מפריש את העודפים ככל שיהיו:

סידן פלואורידי – מסייע לטיפול בפגיעות בעצם, בעיות שיניים, דלקת חניכיים, כיבים, טחורים, דלקות כרוניות, רפיון רקמות וצניחת אברים.

סידן זרחתי – מסייע להתאחות שברים ובניית עצמות. בעיות בשיניים. סוגים של חוסר דם. הצטננות.
התכווצויות. פוליפים. כאבים בתפר העצם ומחלות עור.

סידן גופרתי – משתמשים בו להרחקת תאי הדם המתים ממחזור הדם. לטיפול בפצעים, פרונקלים, דלקות שקדים ואזניים, ובעיות עור.

ברזל זרחתי – חומר מחזק במקרה של אנמיה, עצבנות, כאבי שרירים ונקעים.

אשלגן כלורי – טוב לטיפול בזירוז חילוף החמרים וספיגת פחמימות ועודף משקל. מחסור בו גורם
לדלקות וכאבי גרון, אסטמה לחיה ודלקת כרונית של הקיבה והמעיים.

אשלגן זרחתי – מרכיב חיוני בחור האפור של המוח, חוט השדרה והעצבים. מחסור בו גורם לעייפות
נפשית וגופנית, דכאון, חוסר שינה, ותסמונת הקיבה העצבנית.

אשלגן גפרתי – מגן על בריאות העור. מחסור בו גורם לאקנה, אקזמות, הפרעות עיכול וכיבים
ולאנמיה.

מגנזיום זרחתי – טוב לטיפול בבעיות לב ולחץ דם, למקרים של התכווצויות של האברים הפנימיים.
מסייע בהתקפי שיהוק ושיעול.

נתרן כלורי – לטיפול בכאבי ראש ומיגרנות כרוניים, נזלת וברונכיטים, פעילות יתר של בלוטת
התריס. שינה לא מרעננת ואבדן חוש הטעם והריח.

נתרן זרחתי – מזרז חילוף חמרים וסותר חומצה. משתמשבים בו במקרים של צרבת, כיב קיבה. תולעים
ואי נוחות לאחר אכילת שומנים, אבני מרה הזעה חמוצה ובעיות ראומטיות.

נתרן גפרתי – לטיפול בדלקת במעי, בעיות כבד, מרה ולבלב. מגרה תהליכי הפרשה במיוחד של המרה.
מסייע לדלקות פרקים וראומטיזם.

צורן דו חמצני – מסייע במקרים של חולשה במערכת השלד, ניוון שרירים, תהליכים מוגלתיים כרוניים,
מורסות פריחות והזעת יתר.